Pedodontie

Pedodontia reprezinta ramura a medicinei dentare, care se ocupa cu studiul si tratamentul dintilor copiilor. Copii prezinta o dentitie temporara ce apare intre 6 luni si 3 ani, urmand ca intre 3 si 12 ani acestia sa prezinte o dentitie mixta. Pentru ca viitoare dentitie permanenta a copilului tau sa fie perfecta, trebuie acordata o atentie sporita celei temporare.

In cadrul clinicii noastre exista medici specializati care pot asigura tratamente specifice copiilor:

  • igienizare si fluorizare;
  • insusirea unei tehnici corecte de periaj;
  • sigilari (aplicarea unui strat protector ce impiedica formarea cariilor);
  • tratamentul cariilor si complicatiile acestora;
  • extractii;
  • aplicarea unui mentinator de spatiu(atunci cand dintele temporar este pierdut prea devreme, trebuie aplicat un dispozitiv care sa mentina spatiul pentru dintele permanent ce va erupe);

Prima vizita

Interactiunea intre medicul stomatolog si copil este de o importanta deosebita. Ea trebuie sa se desfasoare intr-o maniera cat mai placuta , astfel incat micutul tau sa revina cu drag.La aceasta prima intalnire contribuie atat parintii cat si medicul stomatolog.

Un alt aspect important este faptul ca prima vizita este una de tip observational(pot fi observate, cariile de biberon, eventualele semne de aparitie ale acestora etc).

Noi te putem sfatui cu privire la o alimentatie corespunzatoare pentru o igiena orala sanatoasa. Pot fi observati factorii de risc si prevenirea lor in aparitia cariilor, tehnicile corecte de perial, alegerea unei paste de dinti potrivite pentru copilul tau.