Estetica dentara

CE SUNT FATETELE DENTARE?

Fatetele din ceramica sunt mici piese protetice care se lipesc prin tehnici speciale pe suprafata externa a dintelui. Fatetele ceramice reprezinta solutia ideala si minim invaziva pentru un zambet de Hollywood si au devenit foarte populare in ultimul timp dupa ce tot mai multe vedete de cinematograf si televiziune au apelat la aceasta solutie.
Atunci cand sunt atasate de dinte, fatetele ceramice sunt practic invizibile si de asemenea extrem de rezistente la coloratiile date de cafea, ceai negru sau datorate fumatului. Ele reprezinta solutii minim invazive deoarece prepararea dintelui este minima. In cele mai multe cazuri preparatia se realizeaza fara anestezie si asta pentru ca prepararea nu provoaca nici un fel de durere.

FATETELE CERAMICE AU ASPECTUL CEL MAI NATURAL DINTRE TOATE RESTAURARILE PROTETICE

Scopul fatetelor ceramice este inlocuirea stratului de smalt de la suprafata dintilor fracturati, nealiniati sau cu defecte de smalt. La fel ca si smaltul dintelui, ceramica este un material translucid care permite luminii sa treaca si sa fie reflectata de structura interna a dintelui. Astfel, prin simularea efectului luminos al smaltului fatetele ceramice ofera naturalete si un zambet fermecator.

FATETELE CERAMICE SUNT EXTREM DE REZISTENTE

Ceramica este unul dintre cele mai rezistente materiale descoperite vreodata. Atunci cand sunt lipite pe suprafata dintelui fatetele ceramice sunt extrem de durabile. Ceramica este impermeabila ceea ce inseamna ca alimentele care provoaca coloratii (cafea, tutun, ceai negru, ciocolata, vin rosu, etc) nu au efect asupra fateltelor ceramice. Astfel va veti putea bucura de micile dumneavoastra placeri si in acelasi timp sa va pastrati un zambet stralucitor.

FATETELE CERAMICE POT REMEDIA O GAMA LARGA DE PROBLEME COSMETICE

Imperfectiuni de structura – Fatetele ceramice pot fi folosite pentru a reconforma dintii cu defecte de forma sau cu fracturi

Modificarile de culoare datorate obturatiilor vechi – Anumite obturatii isi pot modifica culoarea in timp modificand astfel aspectul dintilor chiar daca acestia sunt albi si sanatosi. Fatetele din portelan pot fi folosite pentru a remedia aceste imperfectiuni.

Coloratii severe – In anumite cazuri tratamentele de albire nu pot reda culoarea originala a dintilor si atunci fatetele ceramice pot fi utilizate pentru a va reda un zambet de invidiat.

Spatiile dintre dinti – In anumite cazuri dentistul va poate recomanda fatetarea ceramica ca o alternativa la tratamentul ortodontic, acestea fiind modelate astfel incat sa elimine spatiile dintre dinti.

CAT COSTA TRATAMENTUL CU FATETE CERAMICE?

Pretul fatetelor ceramice depinde de o serie de factori, mai precis de numarul de dinti care trebuie tratati si dificultatea tratamentului. La Clara Dent practicam preturi competitive dar cel mai important vom acorda cazului dumneavoastra grija si atentia pe care o meritati.